Opleidingen en leer-/werktrajecten van ROC Mondriaan op de MeppelĀ 

Verschillende bedrijven, organisaties en scholen zullen zich vestigen in de Meppel. Zo zal ROC Mondriaan het gebouw betrekken met de school voor Entreeopleidingen en de school voor Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten (BAS). Er is plek voor ruim 800 studenten.

In het gebouw komen moderne praktijkruimtes van horeca, dienstverlening en zorg, logistiek, wonen, bouw, retail en mobiliteit. Hier kan iedereen in de praktijk ervaren hoe het is om in die sector te werken.

Met de trajecten van BAS en In-gang van ROC Mondriaan worden jongeren begeleid om (weer) een opleiding te volgen dat bij ze past. Bij de Entreeopleidingen kan iedereen tussen de 15 en 62 jaar zonder diploma van de middelbare school een opleiding volgen in verschillende sectoren. Je leert hoe je bijvoorbeeld assistent bakker kunt worden, assistent verpleegkundige, kapper of werken in het magazijn of in de schoonmaak. Al deze richtingen worden in de praktijk aangeboden op de Meppel. Zo kunnen studenten werken in de kantine van de school en wordt er een aanleunwoning nagemaakt.

Meer over Entreeopleidingen
Meer over BAS